Pakowarka automatyczna ZPA 020

Opcje dodatkowe:

  • wykonanie w wersji nierdzewnej

  • dostosowanie maszyny do potrzeb klienta

  • inny kolor według palety kolorów RAL

Pakowarka automatyczna

Zespół pakowania automatycznego ZPA 020 to maszyna pakująca przeznaczona do formowania pakietów z opakowań takich jak butelki, puszki, słoiki itp. na skale przemysłową. Przez swoją wysoką efektywność może współpracować z wysokowydajnymi liniami produkcyjnymi. Proces przejęcia z taśmy, zgrupowania, oddzielenia owinięcia folią termokurczliwą oraz obkurczania folii odbywa się całkowicie automatycznie, co przy wydajności 6 tys. jednostek na godzinę, wymaga nadzoru tylko 1 osoby. Pakowarka współpracuje z różnymi typami tuneli grzewczych np.: TGW 40/50.

Zespół pakowania automatycznego składa się z pakowarki oraz tunelu grzewczego. Przenośnik pakowarki transportuje opakowania w strefę formowania pakietu. Zmiana układu butelek wymaga ręcznego przesterowania maszyny. Formowanie odbywa się poprzez zsynchronizowany ruch zabieraka. Uformowany pakiet w trakcie przepychania przepychaczem za zgrzewarkę zostaje owinięty folią. Docisk opakowań za zgrzewarką przytrzymuje pakiet w trakcie zgrzewania. Folię podają zespoły odwijania: górny i dolny.

Procesem formowania i owijania pakietu sterują czujniki fotoelektryczne i indukcyjne. Owinięte folią pakiety dostają się na przenośnik transportowy tunelu grzewczego w ten sposób, że kolejny pakiet spycha poprzedni. W trakcie przejeżdżania pakietu przez komorę grzewczą folia kurczy się obciskając pakiet. Po wyjściu z komory grzewczej pakiet przejeżdża pod wentylatorem chłodzącym. Odbiór gotowych pakietów odbywa się ze stolika odbiorczego. Parametry pracy pakowarki i tunelu ustawiane są na skrzynce sterującej.

GALERIA

FILM

DANE TECHNICZNE

Specyfikacja techniczna:
Moc zainstalowana: ~26,5 kW
Masa całkowita: ~1400 kg
Zapotrzebowanie powietrza: do 25 m3/h

Masz pytania?

Jeżeli jesteś zainteresowany ofertą skontaktuj się z nami.
Odpowiemy na wszelkie pytania.

+48(58) 562-56-61

2023-01-27T13:30:33+01:00
Przejdź do góry